Bosch Serie 8 bakovens, het neusje van de zalm onder de ovens

De Bosch Serie 8 ovens hebben het wiel niet opnieuw uitgevonden, ze hebben het leren koken. De Serie 8 bakovens van Bosch zijn allemaal voorzien van een innovatief bedieningswiel in combinatie met aanraakbediening. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te bedienen, maar dat is niet het enige. De Serie 8 is het neusje van de zalm op het gebied van inbouw apparatuur, daarom zijn deze bakovens voorzien van alle gemakken en snufjes die u kunt wensen.

Bosch serie 8Bosch Serie 8 bedieningswiel

Eén van de belangrijkste dingen blijft toch de bediening. Door middel van het wiel stelt u gemakkelijk de gewenste baktijd en warmte in. Door het ingebouwde schermpje met aanraakbediening heeft u goed zicht op wat u doet. De bakovens zijn tevens voorzien van een kookboek, met programma’s voor bijna elke denkbare maaltijd. Deze progamma’s worden bijgestaan door de vele sensoren in de oven die kunnen zien wanneer uw cake perfect gebakken is en wanneer uw lamsbout perfect geroosterd is. Een kind kan de was doen! Natuurlijk hoeft u niet gebruik te maken van al deze toeters en bellen, u kunt de oven ook gewoon zelf instellen.

Magnetron en stoom

Vele van de bakovens uit de Serie 8 beschikken over een magnetron functie. Dit maakte ze geen combimagnetrons, hun primaire functie is bakoven. Zo beschikt u over het beste van twee werelden, want bij de meeste combimagnetrons zijn de ovenfuncties beperkt. Verschillende ovens uit deze serie beschikken ook nog over stoomfuncties. Zo maakt u heerlijke gestoomde groenten, en worden uw broden en cakes nog lekkerder. Met de added steam functie worden namelijk kleine hoeveelheden stoom tijdens het bakken de oven in geblazen, waardoor cakes en broden beter rijzen.

bosch serie 8

Reininging

Aan het schoonmaken van uw oven heeft Bosch ook gedacht. U kunt er namelijk voor kiezen om een oven met pyrolyse te nemen. De ovens kunnen zichzelf letterlijk schoon branden. De oven wordt zo heet dat alle etensresten in de oven verbranden. Daarnaast zijn de oven voorzien van een Ecoclean coating. Hierdoor reinigen de zij- en achterwanden zichzelf. Het enige dat u zelf moet doen is af en toe het kijkvenster en de bodem van de oven afnemen.

Smart home

De kers op de taart is toch echt wel het Bosch Homeconnect systeem. Verschillende Bakovens uit de Serie 8 kunt u op afstand bedienen met uw telefoon. U kunt uw eten op afstand opwarmen, zodat er een heerlijke maaltijd klaar staat wanneer u thuis komt. Het enige dat nog mist is een webcam in de oven.

Benieuwd naar Serie 8 bakoven? U kunt ze bewonderen in onze showroom! We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.