Toiletrenovatie door Breedveld: van antiek naar modern - Breedveld Keukens en Badkamers

Toiletrenovatie door Breedveld 1

Een toiletrenovatie is één van de zaken waar wij ons veel mee bezig houden. Wanneer je zoveel bezig bent met de toiletten van anderen, is het gemakkelijk om jezelf te vergeten. Ons eigen toilet zag er nog steeds netjes uit, maar was al 38 niet vernieuwd! Op een gegeven moment is retro gewoon oud. Dit gaf twee keuzes: 38 jaar wachten tot dat de stijl van het toilet weer hip werd of ons toilet grondig renoveren. We kozen voor het laatste en vertellen vandaag graag iets over ons nieuwe toilet.

Toiletrenovatie door breedveld 2

De basis van elke toiletrenovatie: een toiletpot

Geen troonzaal is compleet zonder een troon en geen toilet is compleet zonder een toiletpot. De toiletpot die bij Breedveld siert, is de Grohe Sensia Arena. De Grohe Sensia Arena wordt geleverd met afstandsbediening. Het is namelijk geen gewone toiletpot, nee het is een douche-wc. Dit toilet is uitgerust met een systeem voor persoonlijke reiniging, met twee douchearmen en een föhn wordt toiletpapier overbodig. Daarnaast is de douche-wc te bedienen met uw smartphone. Doorspoelen kan ook niet meer vergeten worden, dat wordt automatisch voor u gedaan. In combinatie met een chromen bedieningsplaat en bijpassende accessoires uit de Modern Art collectie van Geesa krijgt een toilet een moderne stijlvolle uitstraling.

Waar was ik mijn handen?toiletrenovatie door breedveld 3

Maar een nieuwe toiletpot maakt nog geen toiletrenovatie. Een wastafel of meubel is bijna net zo essentieel voor het toilet. Wij kozen voor een meubel. Het model Laguna Wings van Puris, uitgevoerd in de kleur eiken truffel. De zacht houtkleur sluit goed aan bij de moderne sfeer die we wilden creëren en geeft de ruimte tegelijkertijd meer warmte. De speelse ronde vormen van het meubel worden mooi gecombineerd met het afgeronde design van de Duravit B1 kraan. Voeg daar een Ambiance spiegel met ledverlichting van Sanicare aan toe en het plaatje is compleet.

 

 

toiletrenovatie door breedveld 4Wat hangt er aan de muur?

Nou ja, compleet? Er ontbreken toch wat elementen in deze toiletrenovatie. Wat hangt er eigenlijk aan de muren, wat ligt er op de vloer en wat is dat voor plafond? Allemaal goede vragen, laat ik met het eerste beginnen. Aan de muren hangen mat witte tegels in stroken van 30×90 cm. aan de muur van het merk Agrob Buchtal. Voor de achterwand en de vloer hebben we tegels van dit zelfde merk gebruikt. Door de grijze kleur met een warme twist sluiten deze mooi aan bij het meubel en het printje geeft dit strakke toilet een speelse twist. Het plafond bestaat uit kunststofpanelen voorzien van ledverlichting.

 

 

Dat brengt ons bij het einde van de toiletrenovatie. Of, nee één belangrijk onderdeel wordt bijna vergeten! Het vakmanschap van onze monteurs, dat zorgt natuurlijk pas echt voor een mooi toilet. Hebt u nog vragen over een toiletrenovatie of de Grohe Sensia Arena? Kom dan langs in onze winkel, we geven u graag advies.