Smart Home - Complete automatisering in het huis van de toekomst - Breedveld Keukens en Badkamers

smart home

“Hey Google, zet de lampen uit.” “Oké ik zet vijf lampen uit.” De lampen gaan uit en ik kan naar bed. Praten tegen een apparaat is even wennen, maar naar enkele maanden wordt het een automatisme. Ik betrap mezelf er weleens op dat ik iets tegen Google wil zeggen, zonder dat er een Google Home in de ruimte staat waar ik ben.

Een Smart Home is de toekomst! Zelfs zonder spraakbesturing. Er zijn al veel meer systemen waar lampen automatisch aan en uit gaan, of waar u met één druk op de slimme lichtknop ‘s ochtends de lampen in uw slaapkamer, woonkamer en badkamer kunt aanzetten. Een smart home is nog veel meer dan alleen verlichting, slimme ramen, deuren, thermostaten en alarmsystemen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

smart home

Verlichting in een Smart Home

Slimme verlichting biedt veel veiligheid, bijvoorbeeld door sensoren die ervoor zorgen dat lichten bij uw voordeur automatisch aangaan, of verlichting die automatisch aan gaat langs de plasroute midden in de nacht. Daarnaast biedt slimme verlichting veel gemak. Door stembediening door de slimme lichtknoppen die ik hierboven al noemde. Ten slotte beschermt slimme verlichting uw huis beter tegen inbrekers en brand. Door rookmelders aan te sluiten op uw verlichting zal wanneer het alarm afgaat de verlichting in de betreffende ruimtes aan gaan. Wanneer u op vakantie bent kan de smartverlichting een thuis situatie simuleren, lampen gaan dan op wisselende tijden aan en uit zodat het lijkt alsof u thuis bent.

Meer mogelijkheden

Een ander handig apparaat is de slimme thermostaat. In combinatie met raamsensoren zorgt deze ervoor dat de verwarming uit gaat wanneer een raam langere tijd open staat. Het grootste voordeel van slimme apparaten is natuurlijk dat ze op afstand bedienbaar zijn. Zo kunt u op afstand zien wie er voor uw deur staat, in uw huis kijken wanneer het alarm afgaat of lampen aan en uit doen. Een smart home geeft veel comfort en gemak.

Installatie

Veel systemen werken draadloos, toch zijn er ook veel bedrade systemen die misschien lastiger te plaatsen zijn. Breedveld helpt u graag met uw smart home, u kunt bij ons terecht voor de aankoop en de installatie. Zo maakt u van uw nieuwe keuken meteen een slimme keuken.