Tegels: Een bezoek aan tegelgroothandel Julius van der Werf - Breedveld

Wout Breedveld 22 oktober 2020 Geen reacties

Wij zijn op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van tegels! Begin deze maand waren wij namelijk uitgenodigd voor een bezoek aan onze tegelgroothandel Julius van der Werf. Hier hebben we nieuwe kleuren, nieuwe formaten en vooral heel veel nieuwe tegels gezien. In deze blog vertellen we u graag over de nieuwe trends!

Kleur komt weer terug!

Jarenlang verdween kleur langzaam uit de tegelwereld. Nu is het terug van weg geweest. Van blauw tot groen en van roze tot oranje, we hebben bij ons bezoek allerlei kleuren gezien. Gekleurde tegels zijn leverbaar in stroken, zoals op de foto te zien is. Hier is gekozen voor een blauwe tegel met bijpassende accenttegel.

Kleur beperkt zich niet tot grote stroken. In kleine tegels is tevens van alles mogelijk. Een goed voorbeeld zijn de schubben op de foto hieronder. Dit motief creëert een echte eyecatcher in uw badkamer.  Producent Terre d’Azur heeft natuurlijk nog veel meer in huis. Zoals de prachtige retro tegels op de andere foto. Kijk eens op terredazur.nl/collectie voor hun complete collectie!

Het uitzonderlijkste gebruik van kleur is deze gestempelde tegel. Hier is op een tegel met steenlook een stempel gezet in oranje. Fabrikant Gigacer verkoopt deze steenlook zowel met als zonder stempel in verschillende kleuren. Hierdoor kan de bestempelde tegel een leuk accent geven in uw badkamer tussen alle grijze tegels. Op hun website gigacer.it kunt u de complete concept-1 lijn bekijken.

Groot, groter, grootst!

Naast de kleuren viel ons het formaat van de tegels op. Wout op de foto is bijna twee meter lang en de tegels komen boven hem uit. Deze slabs van 1,20 m. bij 2,60 m. zijn een perfecte oplossing voor een voegloze douchehoek. Alleen in de hoeken blijven nog naadjes over! Zo bieden deze plakkaten veel nieuwe mogelijkheden in de badkamer.

Van Noorwegen naar het heelal

De ontwikkeling van de steen- en houtlooks gaat ook verder. Bijvoorbeeld Flaviker met hun Nordic Stone en Nordic Wood collectie, geïnspireerd op de ruige natuur van Noorwegen. Deze gaan prachtig samen in de badkamer, maar zijn natuurlijk ook toepasbaar op andere plekken. Een donkere variant van de Nordic Stone kunt u al bewonderen bij één van de keuken in onze showroom. Beide tegels gaan ook fantastisch samen in een accenttegel, zoals op de foto te zien is. Deze zou zeker niet misstaan in een woonkamer.

De laatste tegel die ik onder uw aandacht wil brengen is gebaseerd op de planeten in ons zonnestelsel. Een fraai gemêleerde tegel vol kraters en ravijnen. Op de foto is een vrij donkere variant te zien met een bruine tint, maar er zijn meer mogelijkheden.

Bent u klaar voor de nieuwe tegeltrends? Kom eens langs in onze showroom! We kijken graag samen geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.