Een inductiekookplaat is de toekomst! - Breedveld

Nog steeds krijgen wij vaak de vraag: ‘Inductie is dat wat?’ Waarop wij steevast antwoorden met een volmondig: ‘JA!’ Inductie biedt gebruiksgemak, semi-professionele precisie en natuurlijk een hoger rendement dan andere kookplaten. In deze blog vertellen we u graag over de inductiekookplaat.

Elektrisch koken bestaat al sinds de vorige eeuw. Het begon met een simpel hitte element onder een metalen plaat. De welbekende zwarte cirkels. Dergelijke systemen zijn verouderd en halen het niet bij een inductiekookplaat. Een keramische kookplaat, herkenbaar aan het oranje gloeiende hitte element, blijft ook ver achter op inductie. Inductie heeft de toekomst!

inductiekookplaat = de toekomst

Hoe werkt inductie?

Een inductiekookplaat wekt een magnetisch veld op dat er voor zorgt dat uw pan heet wordt. Hierdoor is het rendement uitzonderlijk hoog, er gaat amper hitte verloren. Een pan voor een inductiekookplaat moet wel van een magnetisch materiaal gemaakt zijn. Nieuwe pannen kopen is daarvoor meestal niet nodig, de meeste pannen zijn al magnetisch.

‘Nieuwe pannen kopen is meestal niet nodig!’

Voordelen een inductiekookplaat

Beter dan gas!

De reactietijd is bij een inductiekookplaat is hoger dan bij een gaskookplaat. Dit betekend dat bijvoorbeeld een pan water sneller zal koken dan op een gaskookplaat. Wanneer u een pit uitschakelt verdwijnt de hitte ook net zo snel als op een gaskookplaat. Hierdoor kan iedereen gemakkelijk wennen aan koken met inductie.

Slimme functies

Inductie verdeeld de hitte beter over een groot oppervlak. Een pannetje zachtjes laten sudderen is zo veel eenvoudiger. Een inductiekookplaat kan verder voorzien zijn van slimme functies. Zo zijn verschillende modellen voorzien van een smelt, soep en doorkook functie. Deze functie voelen zelf de temperatuur van de pan en passen daar hun vermogen op aan. Dan is er natuurlijk nog de inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging, een prachtige ruimtebesparende oplossing!

Groot gebruiksgemak

Een inductiekookplaat is veel beter schoon te maken dan een gaskookplaat. De glazenplaat is gemakkelijk met een doekje af te nemen. Inductie is natuurlijk ook veiliger dan koken op gas. Simpelweg omdat er geen open vuur gebruikt word en omdat de kookplaat automatisch uit gaat als er geen pan op staat.

Ten slotte past de strakke kookplaat in iedere keuken, zeker nu er ook matte opties bestaan naast de bekende glanzende glasplaat.

Ook in een landelijke keuken past inductie!

Wij helpen u graag!

Zoals u wel ziet zijn wij erg enthousiast over inductie. We helpen u graag met het vinden van uw inductiekookplaat en onze monteurs installeren de kookplaat van meterkast tot keuken!