Bewust leven, Scandinavische rust in de keuken. - Breedveld Keukens en Badkamers

Wout Breedveld 16 februari 2019 Geen reacties

Bewust leven dat klinkt misschien zweverig. Het roept mogelijk associaties op met mindfulness of yoga. Beide zijn dingen waar genoeg mensen veel bij hebben, maar het is niet iets waar iedereen blij van wordt. Voor veel mensen blijven het wazige begrippen. Toch hoeft bewust leven helemaal niet zweverig te zijn. Het is eigenlijk best wel down to earth. Niets met aardstralen, maar genieten van kleine gelukjes in het leven. Samen koken en dineren een buitengewoon bewuste keuken bijvoorbeeld. In Scandinavië weet men als geen ander hoe je jouw keuken indeelt voor een bewust leven.

Scandinavisch leven is genieten

Uit Denemarken komt Hyge en uit Zweden Lagom. Dit zijn natuurlijk twee verschillende termen, uit twee verschillende landen, maar ze vertonen wel veel overeenkomsten. Beide zoeken naar een balans tussen werk en vrije tijd, overdaad en bescheidenheid of verplichtingen en ontspanning. Hierbij richt Hygge zich meer op het gezellige aspect, maar de Zweden weten ook als geen ander gezellige momenten met vrienden en familie te creëren.

bewust leven keukenBewust leven in de keuken

Al dat gepraat over balans en rust is leuk en aardig, maar hoe vertalen we dit naar uw keuken? Ten eerste is een balans tussen overdaad en minimalisme belangrijk. Door bijvoorbeeld een lichte kleur te combineren met een warme houttint. Het witte geeft volop licht in uw keuken, terwijl het hout een knusse tegenhanger geeft. Het is ook niet gek om allerlei materialen te combineren. Een robuust natuurstenenblad past prima bij strakke witte kasten, combineer dat met rustieke wandtegeltjes en de balans is compleet. Kleur kan ook een leuke tegenhanger zijn in een zwarte of grijze keuken. Het gebruik van pasteltinten brengt leven in de keuken op de foto.

Bewust leven is functionaliteit

Natuurlijk is het uiterlijk van uw keuken niet de enige plek voor een balans tussen overdaad en minimalisme. In de indeling en de apparatuur is het net zo belangrijk om terug te gaan naar de essentie. Kies voor apparaten die u echt nodig hebt, niet voor gadgets en gimmicks die weinig gebruikt worden. Het gaat om efficiëntie niet om overdaad. Investeer liever in kwalitatief hoogwaardige apparatuur dan in veel apparatuur. Functionaliteit is belangrijk, ook in de indeling. Kies daarom bijvoorbeeld voor een keuken in U-vorm met een bar, zo kan de thuis kok gezellig praten met hongerige gasten, zonder dat ze in de weg lopen.

We helpen u graag met het creëren van een keuken vol rust, warmte en gezelligheid, waar bewust leven centraal staat. In onze showroom helpen u graag met het uitzoeken van de juiste apparatuur, kleur en indeling, waarna we een offerte op maat maken. Daarna kunt u zorgeloos genieten van uw keuken, geplaatst door onze monteurs!