De donkere keuken een tijdloze klassieker! - Breedveld

Wout Breedveld 11 augustus 2020 Geen reacties

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een donkere keuken. Grijs, antraciet en zwart worden ook bij ons steeds vaker verkocht. Een donkere keuken past in verschillende interieurs van landelijk tot modern. Het is echte tijdloze klassieker! In deze blog laat ik u verschillende donkere keukens zien.

donkere keuken geplaatst door Breedveld

Donkere keuken renovatie

De eerste keuken die ik onder uw aandacht breng is een recente keukenrenovatie door Breedveld. Hier hebben wij een keuken met een lichte houtkleur voorzien van nieuwe deurtjes in Antraciet. De hele keuken krijgt hierdoor een nieuw leven! De keuken oogt veel rustiger en de overgebleven houten accessoires komen in de nieuwe keuken veel beter tot hun recht. Het grijs in het nieuwe blad en de nieuwe deurtjes sluiten perfect aan bij de bestaande plavuizen. Deze keuken heeft nu weer een moderne uitstraling!

Nieuwe keuken van Breedveld

De tweede keuken van vandaag is een vrij strak model. In de lange keuken van bijna 5 meter, zijn veel horizontale lijnen terug te vinden. Door het gebruik van binnenlades is het aantal fronten beperkt. Hierdoor oogt de keuken rustiger dan de keukenrenovatie hierboven, terwijl hetzelfde front is gebruikt. Het langwerpige karakter van deze keuken wordt versterkt door de RVS greeplijsten over de gehele breedte van de kasten en dit RVS geeft de keuken een industrieel tintje. In deze donkere keuken is wederom gekozen voor een licht blad. De subtiele marmerlook van het blad geeft samen met de houten accenten een warme twist aan deze keuken.

donkere keuken geplaatst door Breedveld 2

De lichte donkere keuken?

Ik geef het toe deze keuken is niet echt donker, de betonlook is vrij licht van kleur. Toch is grijs al weer donkerder dan wit, daarom krijgt deze keuken toch een plekje in de blog. De kleurstelling van deze keuken is opvallend. Hier zijn de kasten lichter dan het blad. Toch maakt de combinatie van het antracieten blad met dito tegels en achterwand deze keuken een tikkeltje donker. Dit wordt wederom in balans gebracht met een beetje warmte. De houten vloer en de rode accessoires geven deze keuken een gezellige uitstraling. Een donkerde versie van deze keuken is te bewonderen in onze showroom.

donkere keuken geplaatst door Breedveld 2

Meer opties van onze leveranciers

De donkere keuken biedt nog veel meer dan de drie modellen die ik hier boven besproken heb. Hieronder zijn voorbeelden te zien van onze leveranciers. De combinatie met een messinglook geeft de eerst keuken een zeer chique en klassiek uiterlijk. Terwijl de frames en het hout in de tweede foto de keuken juist een modern en industrieel uiterlijk geven. Ten slotte geeft de laatste keuken met het kaderfront en eigentijdse landelijke uitstraling aan de ruimte.

Met een donkere keuken kunt u allerlei kanten op, dat is wel duidelijk. Maar welke kant wil u er mee op? Iedere keuken is weer uniek. In onze showroom helpen we u graag met zoeken naar uw droomkeuken. We komen bij u thuis om mee te denken, zodat u de keuken krijgt die bij u past.